zondag 15 januari 2012

Vrouwentranen doen de zin in seks bij mannen verdampen


In de tranen van mannen zit een stofje waar vrouwen erg opgewonden van worden, zo bleek onlangs uit wetenschappelijk onderzoek bij muizen. Andersom is het een totaal ander verhaal.
Vrouwen die het gezelschap van een man ook voor de nacht ambiëren: niet gaan huilen! Want in vrouwentranen zit een stofje dat de seksdrift van mannen juist tempert…………

Dit publiceerden Israëlische wetenschappers vorig jaar reeds op de website van het wetenschappelijke tijdschrift Science, wist relatie.blog destijds te melden.
In het onderzoek, gedaan door Noam Sobel van het Weizmann Institute of Science in Rehovot, kregen 100 mannen een papiertje met vrouwentranen of een zoutoplossing onder de neus. De tranen waren verzameld door vrijwilligsters die naar een droevige film hadden gekeken.
Door het (ongemerkt) opsnuiven van de vrouwentranen daalde bij mannen het testosteronniveau en werden hersengebieden voor seksueel verlangen minder actief. Ook vonden mannen huilende gezichten van vrouwen seksueel minder aantrekkelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten